Για κάθε ασθενή με γναθοχειρουργικό πρόβλημα, είναι σημαντική η αρχικά λεπτομερής καταγραφή του ιατρικού του ιστορικού. Η ακριβής διάγνωση θα βασιστεί τόσο στην κλινική εξέταση όσο και στον εξειδικευμένο ακτινογραφικό έλεγχο, δηλαδή την πανοραμική ακτινογραφία και την αξονική τομογραφία που συνοδεύεται πολλές φορές με την τρισδιάστατη ανάλυσή της (Computer Guided Implantology – SIMPLANT).

Οι μικρές γναθοχειρουργικές επεμβάσεις όπως η εξαγωγή φρονιμιτών, οι αφαιρέσεις κύστεων και μικρών όγκων,  η ανύψωση της μεμβράνης του ιγμορείου, η τοποθέτηση μοσχευμάτων και μεμβρανών κ.λπ. γίνονται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Κλινικής. Σοβαρότερες επεμβάσεις που αφορούν κατάγματα του προσώπου, όγκους και μεγάλες κύστεις των γνάθων, τραύματα του προσώπου κλπ. αντιμετωπίζονται από τον κ. Σουρμελή και τους συνεργάτες του στο Νοσοκομείο «Υγεία».

Στην Κλινική Σουρμελής αντιμετωπίζονται επίσης τα προβλήματα μυοσκελετικού πόνου του προσώπου και του συνδρόμου της κροταφογναθικής άρθρωσης. Η συχνότερη εμφάνιση των προβλημάτων αυτών είναι το νυχτερινό σφίξιμο των δοντιών (βρυγμός), που οδηγεί σε συχνούς πονοκεφάλους. Όλα αυτά επιλύονται μετά από λεπτομερή ακτινογραφική και κλινική εξέταση η οποία περιλαμβάνει την ψηφιακή ανάλυση της σύγκλισης των δοντιών μέσω ειδικού software (T-Scan/Occlusal Analysis System) και την κατασκευή εξατομικευμένου νάρθηκα νυχτερινού βρυγμού που επιλύει σημαντικά τον πονοκέφαλο και την αρθραλγία.

Περιστατικό 1

Περιστατικό 2

Χρήσιμοι σύνδεσμοι