ΘΕΜΑ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

«Βασικά βήματα στην Προσθετική των Εμφυτευμάτων»

Η Προσθετική των εμφυτευμάτων είναι εξ ίσου σημαντική με την Χειρουργική τους. Αν και οι κανόνες της είναι παρόμοιοι με τους βασικούς κανόνες της κλασικής προσθετικής πολλοί Οδοντίατροι προβληματίζονται στην εφαρμογή της. Για τον λόγο αυτό διστάζουν να προτείνουν τα εμφυτεύματα ως λύση στους ασθενείς τους ή τους παραπέμπουν σε εξειδικευμένα κέντρα.

Στα σεμινάρια Προσθετικής που διοργανώνονται από το 1998 ο κ. Σουρμελής αναλύει τα βασικά βήματα στην προσθετική αντιμετώπιση απλών αλλά και σύνθετων περιστατικών με κατανοητό τρόπο.

Τα σεμινάρια αυτά βοηθούν τους Οδοντιάτρους να δουν με διαφορετικό τρόπο την όλη διαδικασία ενώ στο τέλος του σεμιναρίου χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Γερμανική Εταιρεία Εμφυτευμάτων «BEGO»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

09:30 – 10:45  Θεωρητική Προσέγγιση: Αναλυτική παρουσίαση μέσω Power Point μόνο των απαραίτητων εργαλείων και υλικών που απαιτούνται. Η προσέγγιση αφορά αναλυτικά και τις 4 φάσεις της προσθετικής (αποτύπωση – δοκιμή σκελετού – δοκιμή αγυάλιστης εργασίας – τελική τοποθέτηση).

11:00 – 12:15 Video παρουσιάσεις:  Θα προβληθούν Video με τα βασικά βήματα στην προσθετική αποκατάσταση ασθενών με μονή στεφάνη και με γέφυρα. Στα video δείχνονται αναλυτικά και με επισημάνσεις όλες οι λεπτομέρειες της προσθετικής αποκατάστασης.

12:30 – 13:15  Hands-onΓίνεται επίδειξη της χρήσης των συγκεκριμένων εργαλείων και αποτυπωτικών υλικών σε προκατασκευασμένα εκμαγεία μελέτης με επαναλαμβανόμενες δοκιμές των τεχνικών που προτείνονται.

13:30 – 14:15  Εργαστηριακή βοήθεια: Εξειδικευμένος Οδοντοτεχνίτης συνεργάτης της Κλινικής εξηγεί τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε και σας δείχνει τον καλύτερο τρόπο της διαχείρισής τους πάνω σε εκμαγεία μελέτης.

14:30 – 15:00 Το Ψηφιακό Μέλλον: Θα συζητηθεί η ψηφιακή αποτύπωση με όλα τα στάδιά της, οι ευκολίες που προσφέρει και η νέα εποχή που ανοίγει στην σύγχρονη Προσθετική.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Τα σεμινάρια γίνονται στην Κλινική του κ. Σουρμελή στο Χαλάνδρι ημέρα Σάββατο από τις 09:30 π.μ. μέχρι 15:00 μ.μ. σε ομάδες των οκτώ (8) Οδοντιάτρων.
  • Το κόστος του σεμιναρίου είναι 80 ευρώ και περιλαμβάνει την παρακολούθηση, έντυπο υλικό και usb με αποσπάσματα του σεμιναρίου.
  • Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη Γραμματεία της Κλινικής στο τηλέφωνο 210 600 80 20 μετά τον καθορισμό της ημερομηνίας και την κοινοποίησή του μέσω του διαδικτύου.
  • Στο τέλος του σεμιναρίου χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης της Γερμανικής Εταιρείας Εμφυτευμάτων «BEGO» 

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το επόμενο σεμινάριο «Βασικά βήματα στην Προσθετική των Εμφυτευμάτων» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ενδεικτικά videos και φωτογραφίες από τα σεμινάρια της Κλινικής

 

Είπαν για τα σεμινάριά μας