Μέτρα για την προστασία των ασθενών της Κλινικής Σουρμελής

                                                                                                                                                                            Απρίλιος – Μάϊος 2020

Κατ΄αρχήν ευχόμαστε να είστε όλοι καλά. Η Κλινική Σουρμελής ανακοινώνει τα μέτρα που ισχύουν ήδη για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και θα εφαρμόζονται και από την Δευτέρα 4 Μαΐου για κάθε ασθενή της Κλινικής. Τα παραπάνω μέτρα θα έχουν ισχύ μέχρι να ανακοινωθούν νεότερες οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία των υγειονομικών χώρων από τον Ε.Ο.Δ.Υ. (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) αλλά και την Ε.Ο.Ο. (Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία).

Α. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ  

 1. Το 1ο τηλέφωνο του ασθενή πριν την επίσκεψη, θα ακολουθείται από  ένα e-mail με το οποίο η Κλινική θα του στέλνει ειδική φόρμα για: α) τα προσωπικά δεδομένα του (GPRD) και β) τον COVID-19 (κορονοϊό)
 2. Η φόρμα πρέπει να συμπληρωθεί από τον ασθενή και να επιστραφεί μέσω e-mailΘα ακολουθήσει νέα επικοινωνία από την γραμματεία για το ραντεβού του.
 3. Ο ασθενής θα αποφύγει να έρθει με συνοδό (εκτός εξαιρέσεων) και θα είναι ακριβής στην ώρα του.
 4. Κατά την προσέλευσή του στην Κλινική πρέπει να φοράει οπωσδήποτε μάσκα αλλά όχι απαραίτητα γάντια. Να αποφύγει να φοράει κοσμήματα ιδίως στα χέρια. Τα προσωπικά του αντικείμενα, όπως κινητό – κλειδιά – πορτοφόλι θα πρέπει να βρίσκονται σε μικρή τσάντα.

Β. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 1. Πριν εισέλθει ο ασθενής στην Κλινική ελέγχεται η θερμοκρασία του με θερμόμετρο μετώπου και μετά την είσοδό του απολυμαίνονται τα παπούτσια του με αντισηπτικό spray.
 2. Εάν φοράει γάντια θα τα πετάξει στον ειδικό κάδο της εισόδου και θα απλώσει πολύ καλά στα χέρια του το αλκοολούχο gel που βρίσκεται στην Γραμματεία.  
 3. Φορώντας την μάσκα του θα τοποθετήσει το πανωφόρι του στην γκαρνταρόμπα και θα αφήσει την τσάντα του προσωρινά σε ειδικό κουτί.  
 4. Πριν εισέλθει στην αίθουσα εξέτασης θα φορέσει σκούφια και πιθανώς και ποδονάρια που θα του δώσει η Κλινική. 

Γ. ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

 1. Τοποθετεί τα προσωπικά του αντικείμενα σε ειδικό κουτί και την μάσκα του σε διαφανές σακουλάκι που του δίνεται. 
 2. Ξεπλένει το στόμα του με το ειδικό στοματικό διάλυμα που του προσφέρεται. Αποφεύγει τις στοματοπλύσεις κατά την διάρκεια της θεραπείας.   
 3. Όταν ολοκληρωθεί η θεραπεία αφαιρεί και πετάει σκούφια – ποδονάρια στον κάδο, παίρνει την τσάντα του και επανατοποθετεί την μάσκα του. 
 4. Πριν εξέλθει απο την αίθουσα απλώνει στα χέρια του πολύ καλά πάλι αλκοολούχο gel.

Δ. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

 1. Στο γραφείο, ο ιατρός και ο ασθενής φορώντας και οι δύο τις μάσκες τους συνεχίζουν και ολοκληρώνουν την συζήτησή τους. 
 2. Στην γραμματεία θα ορισθεί το νέο ραντεβού και θα διευθετηθούν τα οικονομικά με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.
 3. Οποιαδήποτε έγγραφα της Κλινικής, ακτινογραφίες, συνταγές, μετεγχειρητικές οδηγίες θα σταλούν ηλεκτρονικά στον ασθενή εκτός εξαιρέσεων.
 4. Πριν την αποχώρηση απλώνει πολύ καλά στα χέρια του πάλι το αλκοολούχο gel και παραλαμβάνει αν θέλει νέο ζευγάρι γάντια.

 

covid-19

 

        Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία: Τηλ. Κλινικής : 210 – 600.80.20 Κινητό τηλ. κ. Σουρμελή : 6944 –67.66.65  _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________      

ΥΓ. Ο τρόπος λειτουργίας της Κλινικής μετά την πανδημία του Κορωνοϊού θα αναφερθεί διεξοδικά σε ειδική στήλη της ιστοσελίδας.